20 december 2018

Sweet Lolita

Övrigt

(null)
 

Jag vet att många av mina läsare här gillar spänning och fall man verkligen blir berörd av. Om några få dagar är det dessutom julafton, så här kommer ett tips på en julklapp alla vuxna borde få och läsa. Sweet Lolita är skriven av Kicki Sehlstedt som är journalist, författare, utbildad kriminolog och (sist men inte minst) min faster☝️😇 

 

Som läsare hamnar man mitt i ett mystiskt mord i Stockholms skärgård, men snart nystas även en historia upp om övergrepp på unga tjejer och hur jakten på bekräftelse utnyttjas av mörka krafter på nätet. Det är verkligen en skakande spänningsroman och, tyvärr, skriven med inspiration från verkligheten, som Kicki Sehlstedt mött i sitt jobb. Det är därför jag anser att alla vuxna borde läsa denna, för man får en inblick i nätets nackdelar, och förstår hur svårt det är att skydda sina barn mot farorna där. 

 

Läs bokens handling här nedanför! Ps. Personligen skulle jag beskriva Kajan Berglund som en kvinnlig Leif GW Persson, och jag är inte ensam om det! 😉 

 


Matilda läser meddelandet på skärmen och tvekar några sekunder. Hon dubbelkollar att dörren till henns rum är låst och tar av sig t-shirt och mysbyxor och låter dem ligga i en hög på golvet. 

 

Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson. 

 

I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande. 

 

Sweet Lolita skildrar livet bakom stängda tonårsdörrar, och visar hur jakten på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Det är en spännande och angelägen bok om flickors och unga kvinnors utsatthet.

 

Det här är den första delen i en planerad serie spänningsromaner om brotten som sker mitt ibland oss, med journalisten Aida Svantesson och parhästen kriminologiprofessorn Kajan Berglund i centrum. 

 


 

Boken finns att köpa i butik eller på nätet som här tex: LÄNK

 

OCH!

Sweet Lolita finns som e-bok på Nextory! På denna länk kan du starta ett konto och ange koden "morden" för att få 30 dagars gratis tillgång till alla e- och ljudböcker (och samtidigt stötta Mördarpodden då vi har ett samarbete med nextory):  LÄNK

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress