Photoshoot by Astrid

Fotograf: Astrid Svengren 
 
Oj, det var ett tag sedan dessa bilder togs. Över ett och ett halvt år sedan iallafall. Jag skulle stå modell för Astrid och när vi, några veckor innan, pratade om vilken outfit jag skulle ha sa hon: ''Du kan vara överdrivet sminkad''. Jag svarade ''Absolut, det fixar jag!''. Att säga ''du kan vara överdrivet sminkad'' till en redan överdrivet sminkad tjej resulterade i en meters långa lösögonfransar... 😂 
 
| | Kommentera |

Porr, spam & alla dessa dickpics

Fotograf: Astrid Svengren
 

Varit så trött på att hela tiden behöva rensa massa porr-spam-kommentarer på bloggen det senaste. Detta är ju inte erat fel, men vill ändå ge en förklaring till varför mitt bloggsug typ svalnat den senaste tiden. (Jag ljuger lite nu, tidsbrist och lathet spelar in lite också 🙉🙈). Nu insåg jag dock att det finns en inställning som gör att jag kan granska kommentarerna innan de publiceras - haha, det var i och för sig skönt, har kryssat i den nu.

Jag tror jag råkat ut för något virus, eller blivit uthängd på någon porrsida med någon urringad bild jag själv publicerat. Typ bilden ovan kanske, vad vet jag. Jag gillar den dock. Gillar känslan min vän Astrid fick till i bilden med färgerna, ljuset, hur jag skulle posa, ja ALLT. Urringningen med. Jag ska nog publicera mer bilder imorgon från denna photoshoot. Tillbaka till ämnet - Jag är verkligen inte någon som är emot porr. Det finns ju absolut vissa delar ur (all världens utbud av) porr man kan diskutera lämpligheten i, det är ingenting jag säger emot. Men jag diskuterar hellre lämpligheten i att jag som tjej inte ens kan ha urringad tröja på mig och visa upp lite av mina bröst utan att behöva lägga massa extra tid på att ta bort massa porrspam på bloggen… Okej, jag är inte blind – det är inte direkt en tröja jag hade haft på mig om jag skulle hem till min svärmor första gången. Men jag är irriterad på spamet i sig, att det tar sån tid, jag är också irriterad på att om en kille hade haft en lika urringad tröja så hade inte hans sida fyllts med porrspam. Möjligtvis om han hade postat HELT nakna bilder på sig och sin… sak.  

Det är där irritationen ligger hos mig, att en kille kan gå utan tröja och en tjej inte ens kan gå utan tröja ifall hon täcker över brösten med en bh... Eller att ett gäng killar kan visa rumpan på en bild (för skoj skull, vafan ’’sommar med grabbarna’’ liksom) medan en tjej får utstå massor med olämpliga kommentarer om hon visar rumpan. Jag menar inte att det är fel att kunna vara naken framför kameran, eller att det är rätt att vara det. Jag menar bara att det är fel att ena könets kropp är så sexualiserat till skillnad från det andra könet, att det ena könet kan göra det medan det andra inte kan. Jag vet inte vad som är bäst, men jag tror det bästa är att vad vi än bestämmer oss för så ska det vara lika för båda könen. Inte visa bröstvårtorna (så jäkla fult ord btw… Snälla kan någon döpa om det till något annat än vårtor?!), aja… inte visa bröstknopparna (okej skit i det…), då ska väl inte en man kunna visa sina bröst heller? För vad är skillnaden? En kille med några extra kilo har ju också bröst – och en tjej kan ju vara plattbröstad precis som en kille. Är det att en kvinna kan ge mjölk åt en bebis någon gång, eh okej? Logiken i det, någon? Tanken på att blanda in bebisar i denna diskussion är ju bara vidrig. Så vi lämnar det och hoppas att det inte är någon som på riktigt tänker så. Är det att brösten symboliserar något sexuellt och om vi visar de för mycket blir det tillslut avdramatiserat och inte lika ’’spänande’’? Ja! Där tror jag vi nuddade någon form av minimal logik! Det är ett helt okej argument, iallafall om man jämför med de innan. Hm, det påminner mig om att det är lite så jag ser på killar nuförtiden. Killrumpor ser man överallt, killbröst med, och efter alla oönskade dickpics jag fått ta emot nu det senaste halvåret på nätet så känner jag själv att killkroppen i sig inte är något speciellt längre. Alltså, inte det att den är ful på något sätt, eller oattraktiv, men den är inte lika spännande längre. Det jag tycker är riktigt spännande är ett par unikt fina ögon, de kan jag drunkna i. Förmodligen för att man inte ser det varje dag.

Killar brukar beskriva kvinnokroppen som vacker, oavsett vilken form den har. Den kan se ut hursomhelst – platt/formig/mycket fett/lite fett/lång/kort – ja, varje kropp har sin charm och är så oroligt vacker precis som den är. Jag har både läst och hört MÅNGA killar säga just detta och visst är det både fint sagt men också helt sant? Jag håller med grabbarna till hundra procent. Det gäller även deras kroppar.  

Oavsett om det hade varit tvärtom, att mannen inte kunnat gå utan tröja, blivit kallad hora för att han har en urringning som är hela en decimeter från att visa hans nippels (omg! farligt ju....) så hade det varit lika fel. Jag vet inte vad som är bäst, att vi kan springa nakna hursomhelst eller att vi ska gömma våra sexuella delar för att ''värna om det vi blir tända på hos den andre'' haha. Jag vet bara att hur vi än väljer att göra, så tycker jag det ska vara lika för alla. Jag tycker att killar som vågar gå utan tröja, visa rumpan på bild är riktigt coola som vågar (obs! oönskade dickpics från främlingar är inget som ingår här😅🤣). Så att skylla allt på killarna är verkligen inte min mening med denna text – absolut inte, snarare tvärtom – att lära oss utav dem. Kan de se en annan kille utan tröja och inte reagera nämnvärt över det så kan vi tjejer se en annan tjej utan tröja utan att tänka ’’men Gud, vilken hora.’’ Kan de (ja jag drar alla över en kam men jag orkar inte skriva ’’de killar jag pratar om ur gruppen killar’’ varje gång) se det fina i varje tjejkropp så kan vi tjejer se det fina i varje killkropp. Kanske kan vi en gång för alla äntligen säga bye bye till macho-kulturen då, när killar får vara killar, utan att behöva pumpa muskler eller visa sig starka jämt och ständigt. 

Det är så svårt att diskutera om sånt här i Sverige idag (om allting faktiskt, haha), då det alltid finns ett enormt hat riktat mot något håll. Tänk om man skulle lägga all den energin på att fundera på vad man själv kan göra åt situationen istället för att hata mot något håll...  

| | 3 kommentarer |

Sockersöta squeeze(isar)

 
 
Asså titta vilka sockrsöta squeeze(isar) jag fick av Cici och Chrille och hans dotter som de köpt i Rhodos! En rosa glass strut och en... enhörnings-gris? Otroligt söta iallafall! Jag brukar använda de som stressbollar eller för att förhindra kramp i fingrarna om man skriver mycket. (Om man nu kan få det, jag vet inte... men varför chansa haha).  Bästa är att de matchar min rosa hårddisk jag har med mig överallt 🙊 Den ser dock lite mörk ut på bilden men rosa är den! Minns när pappa fick i uppdrag att hitta en bra hårddisk till mig och gav mig en rosa - lycka haha 😍
 
| | Kommentera |
Upp