Canon Speedlite 430EX III-RT

Canon Speedlite 430EX III-RT

Jag tänkte berätta om min nya kamerablixt som är en del av utrustningen jag köpt till företaget. Så underbar!

 

Påminner lite om R2-D2 från Starwars typ..

 

Först var han i lådan tillsammans med allt detta...

 

Med andra ord: Bouncer SCF-E2, Färgfilter SBA-E2, Transportväska för själva blixten och en smart liten  transportväska för Bouncern & Filteret. Toppen tycker jag som alltid lyckas tappa bort småsaker!

 

 Kamera: Canon EOS 600d   Objektiv: Canon EF 50/1,8 II  Foto/ redigering: Josefine Molén

Själva blixten går att vrida på, och då man aldrig ska rikta blixten rakt mot objektet som man ska fota, så är det väldigt skönt att det går att vrida upp i taket, mot reflexskärmen eller mot en ljus vägg. Blixten kan användas som en extern blixt med hjälp av radiostyrd blixtutlösning eller optisk utlösning, men jag har inte kört den på det lilla mini-stativet ännu, utan fäst den direkt på kameran. Upptäckte först idag dock att det finns ett ''lås''-läge som gör att den inte faller av kameran.... Ehm, väldigt glad att den suttit kvar på kameran fram tills nu... Den satt bra utan läget så tänkte inte på det, men tur att jag märkte det innan någon olycka skett!

Den är otroligt enkel att använda, verkligen en ny favorit bland fotoutrustningen. Detta är en nyare version än den Elin på nevnarien.se skrev om för några år sedan i ett inlägg du hittar HÄR. Faktiskt tack vare just det inlägget som jag blev intresserad av blixten från första början. 

 

Tänkte lägga upp bilderna från dagens promenad imorgon! :)

| |
#1 - - Emilia Sjödin :

Åh skulle också vilja ha en extern blixt :)

Svar: Jaa, kan verkligen rekommendera den här :D
Josefine Molén

Upp