Tidigt i höst kommer de första avsnitten av min och Dan Hörnings podd Mördarpodden släppas, där tanken är att ta upp olika mordfall världen över. Jag är ju en podd-nörd, älskar poddar av olika slag men främst true crime-poddar. Tänkte göra en liten lista på mina favoritpoddar. Först ut kommer ju min fantastiska kollegas poddar, inte bara för att han står mig nära, utan för att han är så sjukt himla bra på det han gör! Här nedan kommer min lista över just mordpoddar, då listan skulle bli alldeles för lång om jag ränkade med ALLA intressanta poddar där ute... Efter Dans poddar så har jag inte rankat någon, de är alla mina favoriter:

 

 

 

Seriemördarpodden

Min absoluta favorit bland mordpoddarna. Dan pratar om olika hemska seriemördare världen över. Är du det minsta känslig bör du nog inte lyssna, men är du som jag som älskar att djupdyka i den hänsynslösa ondskan i en människas värsta handling - då är det helt klart en podd för dig. Podden finns där poddar finns, men jag länkar den direkt (HÄR) så du kan börja lyssna direkt.

 

 

 

Seriemördarpodden premium

När ni väl börjat lyssna på seriemördarpodden upptäcker ni snart att ni inte kan få nog av dessa rysliga, ofattbara men sanna berättelserna. Då finns Seriemördarpodden Premium, där får ni minst 3 extra avsnitt per månad. Ni hittar seriemördarpodden Premium på podme.com och det kostar 29 kr/mån om ni registrerar er på deras hemsida. Seriemördarpodden Premium kommer också automatiskt till alla som sponsrar podden via Patreon. LÄNK.

 

 

 Massmördarpodden

Podden kostar 19 KR i månaden på Podme (LÄNK) om man registrerar sig via hemsidan. Riktigt spännande podd, Dan tar upp olika sjuka och unika massmords-fall. Helt klart värd 19 kr i månaden, otroligt bra!

 
 
 
Palmemordet
Handlar enbart om ett specifikt mord och jag tror ni kan gissa vilket! Jätteintressant och med mycket detaljer om fallet. Podden är gratis, men man kan sponsra podden via Patreon. Dessa sponsorer får gå på något som kallas Palmevandring varje år på morddagen och vill ni veta mer om det och se årets bilder från vandringen så kan ni klicka HÄR. Själva podden kan ni bl.a hitta HÄR.

 

Andra bra poddar:

P3 dokumentär - Egentligen inte enbart en mordpodd, men här hittar du otroligt bra avsnitt om allt från mord till andra sorters fall som verkligen berört samhället. Jag är nog inte ensam om att P3 dokumentär var den första podden jag började lyssna på och det var den som fick mig att bli intresserad av poddar överlag. 

Mordpodden - Görs av två riktigt grymma tjejer, Amanda Karlsson & Linnea Bohlin, som berättar om verkliga mordfall som skett runtom i Sverige. 

Svenska Mordhistorier - Sebastian Krantz berättar om verkliga mordfall såväl som fiktiva som baserats på verkliga händelser. Den här podden har jag också följt länge, riktigt bra. 

Rättegångspodden - Med ljudupptagningar från rättegångar fördjupar sig denna podd i olika uppmärksammande brott. Väldigt intressant att få höra dessa ljudupptagningar.

En Mörk Historia - Man får höra om olika uppmärksammande rättsfall. Även den här podden är riktigt riktigt bra. 

Vad blir det för mord? - Till skillnad från ovanstående poddar så är den här podden en oseriös podd om mord, men nog så underhållande. Komikern Johanna Wagrell berättar om ett mordfall för en tjejkompis varje vecka. Jag trodde inte att det gick att blanda humor och mord innan jag hörde denna. Men Johanna gör det verkligen så himla bra.

Mord mot mord - Min nyaste favoritpodd. Kan inte få nog av dessa två tjejer! Utöver att de är urgulliga och roliga att lyssna på så tar de upp riktigt, riktigt intressanta och märkliga mordfall världen över.

 

Detta var min lista med mina podd-favoriter. Vilka poddar brukar ni lyssna på? =)

 
Angelica

Wow längtar så mycket tills eran podd släpps! Jag tror verkligen den kommer vara så grymt bra! Jag brukar lyssna på flera av poddarna som du tog upp här ovan.

Svar: Ååå vad glad jag blir, tack så mycket! :D
Josefine Molén

Anders

Ser framemot att få lyssna mig igenom din lista ovan då jag letat efter spännande och intressanta poddar ganska mycket det senaste. Tack på förhand.

Svar: Vad kul att höra! Jag tror verkligen att du kommer att uppskatta dem! :D
Josefine Molén

Emma

Brukar lyssna på Skäringer & Mannheimer och Lillelördag!! Grymma! :D

Svar: Åh har hört att de ska vara bra! Får allt börja lyssna på dem! :D
Josefine Molén

Brandon Lee

Det var (m)ord och inga visor, fan vad du skräms Josefine,vad kommer din nästa podd handla om,.seriesjälvmördaren,.?,.;-) Ha det fint,.kram. BL.

Svar: Hahaha underbar kommentar!!
Josefine Molén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress