• Bilderna samt början av manuset till avsnittet om Marion Parker som ni kan lyssna på HÄR 
  • Jag skrev ett instafall för många månader sedan om detta fallet (instafall är kortare texter om mord och försvinnanden jag skriver och postar på bloggen/Instagram så fort vi fått ett gäng nya följare där - och jag har en del fall som kommer komma nu så följ Mördarpodden på instagram (LÄNK).    
 

Den 11 oktober 1915 fick bankmannen Perry Parker och hans fru Geraldine två tvillingar som de döpte till Marion och Marjorie Parker. Om man bortser från utseendet så var flickorna väldigt olika varandra. Medan Marjorie tyckte om att leka med dockor föredrog Marion att spela fotboll med grabbarna. Trots deras olikheter så hade dem ett obrytbart band och var varandras allra bästa vänner.

Den här historien utspelar sig dock flera år senare, närmare bestämt när flickorna är tolv år gamla.  Det är torsdagen den 15 december 1927 och mitt i julförberedelserna i ett kyligt Los Angeles kliver en ung, välklädd man in på deras skola, Mount Vernon Junior High School. Mannen med mörkt, vågigt hår söker upp en stressad Mary Holt. Mary har nämligen ansvar över att registrera närvaron för alla barn, men just idag har hon även fått ta över skolans rektors arbetsuppgifter. Mannen presenterar sig som Mr Cooper och berättar att han är en arbetskollega till Perry Parker och att Parker har blivit allvarligt skadad i en bilolycka och nu vill träffa sin dotter. Mary frågar då vilken dotter varav mannen svarar "Jag har blivit tillsagd att hämta den yngsta av dem". När Mary höjer på ögonbrynen och ifrågasätter vad han menar med ‘’yngsta’’ då de är tvillingar så svarar mannen: "Jag menar den minsta av dem".

Mary brukar vara noggrann, men övertygas tillslut av den vältalige mannen och går iväg för att hämta Marion, som mycket riktigt är mindre än sin syster rent kroppsligt. Marion och mannen åker sedan iväg, men inte till en skadad Parker. En bilolycka har aldrig ägt rum och i själva verket sitter flickornas föräldrar hemma och väntar på att de ska sluta skolan. Det var dock bara Marjorie som kom hem från skolan den dagen, och det dröjde inte lång tid förrän Marion anmäldes försvunnen.
 
Geraldine Parker med Marion på vänster sida och Marjorie på höger
 
Redan följande dag får familjen Parker ett brev av mannen som har kidnappat Marion. I det står det att om Parker vill se sin dotter i livet igen så ska han betala en lösensumma. Parker får en specifik tid och plats då lösensumman ska överlämnas och under de kommande dagarna kommer ytterligare ett par brev från kidnapparen som är undertecknade med olika smeknamn som "Fate", "Death" och "The Fox".

Polisen tycker dock att det är för riskfyllt för Parker att möta mannen ensam så de bestämmer sig för att övervaka mötesplatsen. Antingen är polisen inte tillräckligt diskreta eller så är kidnapparen försiktig, för denne dyker aldrig upp. Istället kommer ett ilsket brev hem till Parker dagen efter, där han menar att han sett polisen vid platsen och vänt om. Nu får Parker en sista chans att få se sin dotter igen. Efter att Parker läst tid och plats lyckas han övertala polisen att inte följa efter den här gången.

Innan Parker ska möta upp mannen vid hörnet av West 5th Street och South Manhattan Place i Los Angeles så skriver han ned sedlarnas nummer. Väl på plats möter han en ung man i en parkerad bil. De kör fram till varandra och mannen vevar ned rutan och säger:

"You know what I’m here for. No monkey business".

 

Parker vill dock se sin dotter innan han lämnar över pengarna, vilket han också får.  Mannen lutar sig bakåt en aning och på passagerarsätet bredvid kan Parker nu skymta sin dotter. Marion har nästan dolts helt av alla kläder som sträcker sig upp till nacken. Parker noterar hur trött hon ser ut, som om hon var oförmögen att röra sig och påverkad av någon drog. Ivrig att få tillbaka sin dotter sträcker Parker över väskan med pengarna varav kidnapparen rafsar åt sig den och gasar iväg. Vid slutet av gatan knuffar mannen ut Marion ur bilen. Parker springer fram till sin dotter och väl där möter han en fruktansvärt groteskt syn. Det finns nämligen en anledning till alla de kläder Marion hade runt sig i bilen. De skulle fungera som en förklädnad. För Marions armar och ben är i själva verket avhuggna. Hennes inälvor har avlägsnats och kroppen har stoppats upp med trasor. Halsen är svårt skuren och hennes ögon hålls öppna med hjälp av ståltråd, allt för att få Parker att tro att hon levde. Det skulle senare visa sig att Marion hade varit död i hela 12 timmar innan hon slängdes ut ur bilen. Hennes armar och ben hittas sedan inslagna i tidningspapper i Elysian Park den 18 december. Nedan ser ni en bild därfrån, det finns även en bild på Marions huvud och kropp men valde att inte posta den här. Dels för den kändes för grov och sedan för jag inte kunnat hitta någon bra källa för att den ens stämmer. Själv avskyr jag när man skriver så som jag nyss gjorde och man måste googla - så jag länkar bilden på ett villkor - kommentera nedan vad DU tror - är den äkta? Vet att en hel del av Mördarpoddens lyssnare är rena FBI agenterna, så hoppas att någon kanske kan bringa klarhet i bilden. Länk: HÄR 
 

……………………

Det brutala mordet på en oskyldig liten flicka väckte många känslor och fallet fick enorm uppmärksamhet. Jakten efter Marions mördare hade påbörjats, och man vägrade ge upp förrän han hittats och fått sitt straff. Tusentals poliser och frivilliga var inblandade och man gick ut med en belöning på 50 000 dollar till den som bidrog till att mördaren identifierades eller fångades, död eller levande. Belöningen skulle senare höjas dubbelt upp.

William Edward Hickman

Det dröjde inte länge förrän man började misstänka en man vid namn William Edward Hickman. För många år sedan så hade Parker anställt Hickman på banken, men efter att han upptäckt att Hickman stulit och förfalskat checkar så dömdes Hickman och hamnade i fängelse. Hur polisen gick till väga för att hitta och gripa Hickman, samt fler detaljer får du i avsnittet. 

Det är ett fall som jag inte kunnat sluta tänka på sedan första gången jag hörde om det. Det är så groteskt och brutalt. Hickman, vars motiv verkar ha varit att tjäna pengar och förbli ‘’ett mysterium’’, berättade senare i förhör att han först hade strypt Marion och skurit halsen av henne innan han styckade henne, men att han var övertygad om att hon fortfarande hade varit i livet under styckningen…  

 
Vill du läsa fler texter om fall som berört mig? Följ Mördarpodden på instagram isåfall. ( LÄNK ).   
 
 
- Bildkällor LÄNK
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress