(null)

(null)

Just nu håller vi på med en debatt på min Instagram (LÄNK). Ämnet är feminism och hur vi alla ser på det. Jag kom inte undan frågan och efter en rejäl tankeställare blev detta mitt svar:

Så... Vad är feminism för mig? 

Jag fick tänka en stund på denna fråga måste jag säga... Att män och kvinnor ska ha samma värde, rättigheter och skyldigheter är rena självklarheten för mig. Så där är jag inte kluven alls - men ordet feminism väcker dubbla känslor hos mig och i ärlighetens namn väcker ordet en stor rädsla. Jag är egentligen inte rädd för ordet i sig, utan för missförståndet det skapat. Och en rädsla för att ordet blir en mur mellan två människor som egentligen tänker lika om jämställdhet.


För det kommer alltid finnas en grupp mans- och kvinnohatare. Det kommer alltid att finnas folk som fortfarande anser att mannen står över kvinnan, ser henne som en ägodel till mannen, bestämmer, våldför och förnedrar. Och det kommer alltid att finnas folk som vill beskylla ALLA dagens män för de senaste tusen åren av förtryck och maktmissbruk runtom i världen. Som stänger ute männen från #metoo debatten sålänge de inte är gärningsmän, som pratar bebisspråk i debatter och som vill få allt de gör till förtryck. Men jag tror att detta är en LITEN grupp feminister och anti-feminister i det stora hela. Jag tror att de flesta här inte tillhör någon sådan grupp, jag tror de flesta här vill att det ska vara jämställt - på riktigt. Men så har dessa små grupper skrämt upp oss och förvirrat debatten. Vilket är synd - för medan extremisterna åt båda hållen tycker olika så tycker ju resten mer eller mindre lika. Iallafall att jämställdhet är något bra. 

Jag tror på att inte brusa upp och bli så arg för att någon tycker annorlunda - att få någon att byta åsikt av ilska är inte demokrati för mig. Jag tror det enda sättet att lösa detta på är att lyssna innan man dömmer. Bara för du är en man som inte kallar dig feminist behöver du inte vara kvinnohatare, och bara för du är en kvinna som är feminist behöver du inte vara en manshatare. I slutendan spelar det ingen roll vad feminism egentligen är, utan vad vi tror att det är. Så... Vad är feminism för mig? Jag har inte bestämt mig än faktiskt.Vad är feminism för dig? Kommentera här nedan så lägger jag in det i min story på Instagram. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress