29 januari 2019

Råttmannen

Instafall

Tsutomu Miyazaki, även känd som "Otakumördaren", "Småflickemördaren" och "Dracula" satte hela Japan i skräck när han i slutet av 80-talet kidnappade och ströp små flickor mellan 4 och 7 år. Han drack blod och åt kött från sina offer. Han tyckte också om att terrorisera flickornas familjer efter morden på det mest brutala sätt. Jag kommer att berätta kortfattat om den sanna historien om seriemördaren, kannibalen och nekrofilen Tsutomu Miyazaki och inrikta mig på ett av hans mord. För att få mer information om det här fallet så kan man lyssna på ett längre avsnitt om Tsutomu Miyazaki som jag skrivit för Seriemördarpodden Premium. Det är en podcast av Dan Hörning, min medpoddare för Mördarpodden, och ni finner avsnittet HÄR
 

Det finns mycket information och fakta om Tsutomu Miyazaki, jag vill understryka att fallet är väldigt omstritt och informationen är rätt splittrad beroende på vart man får den ifrån. En sådan källa som jag inte kunnat styrka är en dokumentärfilm på YouTube (länk). Personen som gjort dokumentären säger sig ha funnit sin information ifrån olika källor så som bland annat läckor från rättegången och vittnen. När jag har med information från den dokumentären kommer jag understryka att den är hämtad därifrån. 

Bakgrund - Tsutomu Miyazaki föddes den 21 augusti 1962 i Ōme i Tokyo prefecture i Japan. Han föddes för tidigt vilket resulterade i att hans händer missbildades. Händerna var liksom knotiga och sammansmälta med handleden vilket gjorde att han var tvungen att vrida hela underarmen för att kunna rotera händerna. Under sin tid på Itsukaichis grundskola blev han ofta utfryst av de andra barnen på grund av hans händer, vilket ledde till att han slöt sig allt mer och oftast satt tyst för sig själv i skolan. På fritiden läste han högar med fantasyböcker och serietidningar. Något han senare skulle byta ut mot skräckfilmer och porr, för att sedan gå över till barnporr. Detta då han var trött på att de vuxna porrtidningarna blurrade ut ’’den viktigaste delen’’, som han själv uttryckte det. Det var nämligen så att Japans lagar förbjöd att visa könshår men inte könsorgan. Miyazaki var även djurplågare. Han har senare berättat hur han kastade en katt i floden och la en annan katt i kokande vatten. Han dödade också sin egen hund med hjälp av ståltråd. Han hade ingen bra relation till sina familjemedlemmar. I dokumentären beskrivs det hur hans systrar brukade lägga råttfällor i hans rum för att han skulle råka trampa i dem, vilket gjorde att han ständigt hade blodiga fötter. Hans råttliknande händer och den ständiga påminnelsen om att han var annorlunda gjorde att han tillslut trodde att han var hälften råtta och hälften människa. Han brukade ha på sig en mantel och började kalla sig själv för ’’råttmannen’’. Denna fakta kommer dock från dokumentären. Den enda vuxna Miyazaki kunde anförtro sig till var hans farfar Shokichi, men i maj 1988 dör hans farfar och Miyazaki blir totalt förkrossad. Miyazaki har senare berättat att han till och med åt utav sin farfars kremerade aska för att han ville reinkarnera sin farfar. Man tror att farfaderns död blev startskottet för Maiyazakis mördarkarriär, för bara tre månader senare begår Miyazaki sitt första mord. 

 Mordet på Mari Konno - Den 22 augusti 1988, är 26 åriga Miyazaki ute och kör bil. Samma dag har fyraåriga Mari Konno varit och lekt hos en vän i Saitama prefektur och vid tretiden på eftermiddagen är den lilla flickan påväg hem. Miyazaki ställer sig framför henne och frågar:

’’Vill du se ett fräckt ställe?’’ 

Mari nickar och tar hans hand och följer med honom in i bilen. Miyazaki kör ut på motorvägen mot västra Tokyo medan lilla Mari upprymt leker med radions alla knappar. Efter en och en halvtimmes lång bilfärd kör Miyazaki in på en grusväg mitt i skogen. De båda går ut ur bilen och börjar promenera på en vandrarled. Fåglarna sjunger högljutt i den tryckande värmen. Efter ungefär en halvtimme sätter de sig ner några meter in i skogen. Mari börjar bli trött och förmodligen även rädd för Miyazaki hör hur hon börjar snyfta. Han får panik då platsen de befinner sig på ligger nära en populär promenadstig och om flickan skulle börja storgråta finns risken att en förbipasserande skulle upptäcka dem. Men istället för att köra tillbaka flickan till hennes föräldrar tar han strypgrepp om hennes hals. Mari fryser till is och kollar skräckslaget på honom. Han fortsätter att trycka tummen mot struphuvudet på henne enda tills hon blir medvetslös. Efteråt klär han av henne kläderna och börjar smeka hennes kropp. Han börjar fotograferar henne och sedan försöker han lägga hennes kropp i en rofylld ställning. Därefter buntar han ihop hennes shorts, trosor, skjorta och skor och går, helt obemärkt, ut ur skogen och tillbaka till sin bil. Han återvänder senare för att hugga av händerna och fötterna på kroppen. Dessa förvarade han sedan i sin garderob. 

Mari Konnos familj blir oroliga när dottern inte dykt upp och larmar polisen som direkt påbörjar en stor sökinsats efter försvunne Mari. Dagen efter får familjen Konno ett vykort med orden: "Djävulen är i närheten’’ och de börjar ta emot konstiga telefonsamtal. När de svarar sitter personen tyst på andra sidan luren, och låter de telefonen ringa så kan personen ringa konstant i upp till 20 minuter innan någon svarar. Detta var förmodligen Miyazaki. Fyra veckor senare har utredningen dock kört fast. Polisen har inte hittat Maris kropp och det finns inte längre någon kommunikation från kidnapparen. I september börjar Maris dagis utan henne... 

Ett halvår senare - Den 6 februari 1989 hittar Maris pappa, Shigeo Konno, en kartong utanför familjens ytterdörr. Enligt dokumentären tror han att det är en skrivmaskin han beställt några dagar innan och bär in den till köksbordet där familjen sitter och äter middag. Försiktigt öppnar han kartongen och tittar i den. Det han möts av skulle aldrig lämna näthinnan. För i kartongen finns ingen skrivmaskin, utan ett barnhuvud. Hans 4 åriga dotter, som varit försvunnen i över 6 månaders tid, stirrar honom nu rakt in i ögonen… Andra, mer trovärdiga källor menar kartongen innehåller aska, benbitar och ett foto på Maris kläder samt 10 små barntänder. I kartongen låg även ett brev med orden: Mari. Benbitar. Krimerad. Undersök. Bevisa. Miyazaki hade nämligen kremerat delar av Mari Konnos lik i sin egen ugn. Ett tag senare när familjen kommer hem från dotterns begravning väntar ett mycket grymt brev.

’’Innan jag visste ordet av hade barnets kropp blivit likstelt. Jag ville korsa hennes armar över bröstet men det gick inte att börja dem. . . . Strax därefter blossade röda fläckar upp över hela hennes kropp. . . . Stora röda fläckar. Som den Japanska flaggan. Eller som att man täcker hela hennes kropp med röda Hanko stämplar. Efter en stund är kroppen fylld av bristningar. Innan var den så stel, men nu känns den mjuk och som om den var fylld med vatten. Och det luktade. Som det luktade. En doft du aldrig kan föreställa dig.’’  

Enligt dokumentären hade en affärsmann och granne till Miyazaki, hört sin dotter berätta om obehagliga iakttagelser ur sitt fönster. Pappan väljer att tro på sin dotter och sätter upp övervakningskameror. Han tror knappt sina ögon när han sedan får se vad övervakningskameran fångat på bild. Han ser en varelse som liknar en människo-råtta som i en djurisk rörelse stirrar in i kameran på nära håll. Denna källa har jag inte hittat på någon trovärdig sida dock och det borde vara rätt lätt att hitta information om detta ifall det var så stor spridning i media, bilden nedan är hämtad från dokumentärfilmen. 
 
Miyazaki mördar även, Masami Yoshizawa 7 år, Erika Namba, 4 år och Ayako Nomoto 5 år. Ni kan höra detaljer från dessa vidriga mord i Seriemördarpodden Premium. 
 
Rättegången - Tillslut begår Miyazaki ett misstag och grips efter att han blivit påkommen av en pappa som ser Miyazaki fota hans dotters underliv. När polisen senare gjorde husrannsakan hos honom finner de närmare 6000 porrfilmer. De hittade bilder han tagit på sina offer och upptäckte att han hade ätit delar av sina två sista offer samt druckit av deras blod. Tillslut erkände Miyazaki att han mördat de fyra flickorna. Hans far vägrade betala advokat till sin son och 1994 begick fadern självmord efter att de brutala detaljerna om morden kommit fram. Under rättegången uppträdde Miyazaki väldigt märkligt och pratade på ett ologiskt sätt och skyllde ofta på en "råttman". Han ritade flera bilder på ’’råttmannen’’ som han sedan visade upp för rätten. Enligt honom hade råttmannen fått honom att mörda flickorna. En historia rätten valde att inte tro på, utan dömde Miyazaki till döden genom hängning och man avrättade honom genom hängning 17 juni 2008. 
 

Ovanstående är ett såkallat ''instafall''. Instafall är kortare texter om särskilt mystska, märkliga eller brutala fall världen över. Varje gång vi får 50 nya följare på Mördarpoddens instagram (Följ här!) så kommer jag skriva ett nytt instafall.


SERIEMÖRDARPODDEN PREMIUM:


Du hittar Seriemördarpodden Premium på podme.com eller på patreon.com/seriemordarpodden

https://podme.com/podcast/1068
På Podme.com kostar Premium 29 kr/månad (om du går via webbsidan och inte via appen)

https://www.patreon.com/seriemordarpodden
På Patreon får alla som donerar pengar till podden tillgång till Seriemördarpodden Premium.

Det kommer tre Premiumavsnitt varje månad. Det sista kommer alltid sista tisdagen i månaden istället för ett "vanligt" Seriemördarpoddenavsnitt.

Bildkällor:
  1. Länk
  2. Länk
  3. Länk

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress