Idag har vi släppt ett avsnitt om när 2-åriga James Bulger torteras och mördas av två andra barn. Dessa barn var endast 10 år gamla när de utförde dessa obegripligt onda handlingar. I dagens avsnittet berättar vi om James sista plågsamma stund på jorden. Vi kommer berätta detaljerat om vad de gjorde, därav vill jag varna både känsliga och hårdhudade lyssnare. Det är en nattsvart berättelse. 

Barnmord är den typ av mord som personligen berör mig mest. När det dessutom har utförts av barn är det som om hatet mot gärningsmännen spricker och plötsligt finns där bara bottenlös tragik. Själv är jag väldigt splittrad i hur jag tänker kring fallet. Jag känner hat när jag hör vad de gjorde mot James, och sorg när jag hör deras små röster på ljudinspelningarna. Någonstans vill jag beskylla en vuxen, förmodligen för att det är så ofattbart svårt att tänka att barn kan ha en sådan onska inom sig. Hur tänker ni? Var det rätt att döma 10-åringarna till det straff de fick?  

Kommentera gärna här nedanför så vi kan diskutera ämnet. 

  • LÄNK till bra youtubedokumentär 
  • LÄNK till ljudboken ''När barn dödar barn''

 


 

Var lyssnar jag på Mördarpodden?

Klicka på någon av poddklienterna nedanför för att komma direkt till våra avsnitt:

                                                                                 

 
 

Hur kan jag sponsra Mördarpodden?

Josefine Molén och Dan Hörning (känd från bland annat Seriemördarpodden och Palmemordet) diskuterar mord och försvinnanden. Om du gillar podden och vill att den ska komma ut oftare kan du vara med och sponsra den HÄR.

 

Tusen tack!