Denna gång berättar jag och Dan om ett makalöst mysterium, detta mysterium är såpass stort att fallet brukar kallas för ''Amerikas Dyatlovpass'' (efter ett av världens största mysterium vid namn Dyatlovpasset där nio skidåkare dör en mystisk död i Uralbergen i Sovjet 1959.) Fallet Yuba County Five inträffar 24 februari 1978 då fem unga män förvinner spårlöst efter att ha sett en basketmatch i Chico i Kalefornien. Männen vid namn: Bill Sterling, Jack Huett, Ted Weiher, Jack Madruga och Gary Mathias är i åldrarna 24-32 år och alla fem har antingen mentala eller psykiska handikapp. Det dröjer inte länge förrän den bil de färdades i hittas parkerad i en skog långt ifrån Yuba City. Polisens inleder en massiv sökinsats i den svåra terrängen, men samma dag som bilen hittas drabbas området av en väldigt stark snöstorm och man tvingas snart avbryta sökinsatsen utan resultat. När fyra av de fem kropparna hittas några månader senare - eskalerar mysteriet avsevärt... Ett vittne har sätt männen vid deras parkerade bil sent på natten till den 25 februari - tillsammans med en kvinna och ett spädbarn. De uppträder märkligt... 

Det är två långa avsnitt där vi i detalj tar oss igenom fallet. Det är som att varje ny detalj vi tar upp blir till en oplacerbar pusselbit, men högst relevant för att få en överblick över fallet. Tycker du om mysterium, ska du definitivt lyssna: Skicka sedan in din teori HÄR så läser vi upp den i podden.

 

 

 

 


Var lyssnar jag på Mördarpodden?

Klicka på någon av poddklienterna nedanför för att komma direkt till våra avsnitt:

 

  

Hur kan jag sponsra Mördarpodden?

Josefine Molén och Dan Hörning (känd från bland annat Seriemördarpodden och Palmemordet) diskuterar mord och försvinnanden. Om du gillar podden och vill att den ska komma ut oftare kan du vara med och sponsra den HÄR.

 

Tusen tack!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress